Stad en streek

Zoals gezegd, De Vlotbrug ligt op de grens van stad en land. Alkmaar is de dichtstbijzijnde stad. Een mooie stad met een rijke historie. Natuurlijk bekend van de kaasmarkt maar ook boven in de top tien van winkelsteden van Nederland en de gemeente met de meeste molens. De stad biedt tal van mogelijkheden om je enkele dagen te vermaken, waar je interesse ook ligt.

Aan de oostzijde van de stad vind je West-Friesland en de grote droogmakerijen als Beemster en Schermer. Door de invloed van de mens is hier in de afgelopen eeuwen een boeiend polderlandschap ontstaan. Grote gedeeltes hiervan zijn nog in originele staat zoals de Eilandspolder bij De Rijp.

Aan de westzijde ligt Kennemerland, gekenmerkt door bossen en brede duinen die eindigen bij de kust. Ga eens naar Schoorl aan zee, een strand dat alleen lopend of met de fiets te bereiken is. Niet alleen het strand maar ook de trip er heen is geweldig.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en evenementen in de regio? Neem dan een kijkje op de website van het VVV.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *